1. vorige
  2. volgende

De sportredacties van ABC

PARAMARIBO - De sportredacties van ABC, Garuda, QN-Sports en ATV hebben de afgelopen twee weken geen SVB-nieuws gebracht. Het betrof een spontaan protest tegen 'het zeer onbehoorlijke gedrag van met name SVB-voorzitter John Krishnadath', melden de sportredacties vrijdag in een persbericht. 

"Aangezien wij onze verantwoordelijkheid wel kennen en weten dat wij er behoren te zijn voor de sporters en de sportliefhebbers, beginnen wij vanaf vandaag (vrijdag,..red) weer met nieuws van de SVB", verklaren Desney Romeo van ABC, Gary Sordjo van Garuda, Quaraisy Nagessersing van QN-Sports en Marciano Zalman van ATV het einde van hun protestactie.

Volgens de redactieleden van de verschillende televisiestations was de SVB-voorzitter al enkele weken bezig de sportredacties respectloos te behandelen, zonder reden daartoe. "De heer Krishnadath vergeet in zijn onbesuisde egoïstische bui dat dit wel de stations zijn die de voetbalsport in hun programma's het meest belichten. Hij schroomt er niet voor om in zijn commentaren heel wat halve waarheden en hele leugens te verkondigen.  Het  gedrag van deze voorzitter wekt bij ons bevreemding op, omdat elke sportbond graag samenwerkt met de media, zodat hun sport de nodige aandacht kan krijgen. Maar deze  voorzitter vindt zichzelf veel belangrijker dan de sport waar wij allen van houden".

Het jammerlijke is volgens de redactieleden dat de overige SVB-bestuursleden doen alsof hun neus bloedt, of de voorzitter ondersteunen  in zijn onbegrijpelijke gedrag. "Wij blijven het gedrag van deze voorzitter van de SVB, die realistisch beschouwd slechts een passant is, nadrukkelijk volgen en gaan over tot de orde van de dag". 

  1. svb 6
  2. voorzitter 6
  3. gedrag 4
  4. sportredacties 3
  5. abc 2