1. vorige
  2. volgende

Spanje kan meer doen voor Caricom

Spanje moet zich inzetten om investeringen in de Caribische lidstaten te bevorderen. Voor Suriname gaat het om investeringen in de landbouw, mijnbouw, dienstverlening en infrastructuur.

Suriname heeft dat kenbaar gemaakt tijdens de derde Caricom-Spain Joint Commission die op 19 mei is gehouden op het Caricom Secretariaat in Guyana. Ambassadeur Michel Kerpens heeft Suriname vertegenwoordigd op deze bijeenkomst. Het voorstel van Kerpens draagt de goedkeuring van de lidstaten. Er is besloten hierop in te spelen door het programma uit te breiden met betrokkenheid van de private sector.

De Caricom-lidstaten hebben hun waardering uitgesproken over de goede samenwerking met Spanje in de afgelopen 15 jaar. Het land is altijd een betrouwbare partner gebleven voor de Caricom, ondanks de moeilijke economische situatie. De Spaanse steun voor Suriname bestaat uit medische ondersteuning voor de preventie en controle van baarmoederhalskanker. De samenwerking met Spanje kan worden verbeterd op het gebied van milieubescherming en kleine en middelgrote ondernemingen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt in een persbericht dat Spanje bekend staat als trendsetter op het gebied van hernieuwde energie.

In Georgetown zullen partijen, de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken en de Caricom-secretaris-generaal,vandaag het slotdocument van deze derde Joint Commission ondertekenen.

  1. caricom 5
  2. spanje 4
  3. suriname 4
  4. lidstaten 3
  5. investeringen 2