1. vorige
  2. volgende

Schuldeisers Surinaams bananenbedrijf onzeker

PARAMARIBO, 26 feb – Schuldeisers van bananenbedrijf Surland voelen zich in de steek gelaten. Ruim tien jaar na de liquidatie, herstart en privatisering is er nog steeds geen geld op tafel gelegd. Ergens klopt er iets niet.

Het bedrijf is nu in Belgische handen en de overgang is niet gratis geweest. “Er is geld ontvangen toen het bedrijf werd verkocht. Volgens mij worden wij bewust aan het lijntje gehouden. Wat gebeurt er met de rente die het verkoopbedrag ondertussen opbrengt”, zegt schuldeiser Etienne Koenders tegenover de Ware Tijd. Meerdere schuldeisers hebben tevergeefs deuren plat gelopen voor vereffening. Nu wordt overwogen een website te lanceren.

Via de website zullen schuldeisers worden opgeroepen om meer druk te kunnen uitoefenen. Volgens regeringsfunctionarissen zou het verkoopbedrag worden gebruikt voor onder meer het betalen van schulden. Het bedrijf met emplacementen in Nickerie en Saramacca is voor ruim dertig miljoen dollar van de hand gedaan. Er is wel een commissie ingesteld die de schulden moet vereffenen. Volgens de commissie moet veel administratief werk worden verzet.

  1. schuldeisers 3
  2. bedrijf 3
  3. ruim 2
  4. geld 2
  5. verkoopbedrag 2