1. vorige
  2. volgende

Twaalf maanden voor seks met minderjarige

Rechter Marie Mettendaf legde Guillermo E. donderdag een celstraf van twaalf maanden op, waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De veroordeelde heeft twee keren seks gehad met een dertienjarig meisje. Dit gebeurde vrijwillig en met toestemming van het meisje. Mettendaf legde de straf op conform de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal.

Mettendaf benadrukte dat vooral meisjes door de wet beschermd worden. Ook al liegen zij over hun leeftijd moeten volwassenen zichtoch overtuigen hiervan. Daarnaast merkte Mettendaf op dat de veroordeelde zoveel andere meisjes van zijn leeftijd had kunnen vinden. “Als je niet je verstand gebruikt, ben je dan een gebeten hond. Volwassenen moeten afblijven van kleine meisjes, ook al willen zij seks”, voerde Mettendaf aan.

Op een eerdere rechtszitting had het meisje verklaard dat zij Guillermo E. in de tourbus had leren kennen. Zij hadden daarna ruim drie maanden lang telefonisch contact met elkaar. De feiten zijn gebeurd zonder dat de moeder van het meisje iets van af wist. Toen zij erachter kwam, schakelde zij de politie in.De tiener verklaarde dat zij de veroordeelde voorgehouden had dat zij vijftien jaar oud was. Zij vertelde dat zij erg verliefd op hem was en van hem houdt en bang was hem te verliezen. Daarom had zij gelogen over haar leeftijd.Guillermo E.is voor het eerst in aanraking gekomen met de justitie.
  1. mettendaf 5
  2. meisje 4
  3. veroordeelde 3
  4. meisjes 3
  5. legde 2