1. vorige
  2. volgende

Brunswijk verwacht deelname in volgende regering

PARAMARIBO, 25 mei – Abop-leider Ronnie Brunswijk verwacht dat zijn politieke partij ook deelneemt in de volgende regering. De aanhang van de partij zou enorm zijn gegroeid en een regering vormen zonder Abop zal niet mogelijk zijn. Abop wordt een waardige partner.

Anders dan nu het geval is, zullen andere politieke partijen om de gunsten dingen van Abop. “Een partij van ontwikkeling en visie”, zei Brunswijk tijdens een massameeting in het André Kamperveen stadion. Deze zogenaamde krachtmeting is voor de politicus alleen maar een bevestiging, Abop is er om te blijven. De bewering van president Desiré Bouterse dat het een partij is zonder visie is gelogenstraft. Volgens Brunswijk is dit meer dan eens bewezen.

Abop zit niet in de regering voor spek en bonen. “Kijk maar naar de huizen die zijn gebouwd en de wegen die zijn aangelegd”, aldus Brunswijk. Ook onderwijs en werkgelegenheid behoren tot het doelenlijstje van de gele partij. De Abop-leider zei bereid te zijn tot een openbaar debat over ontwikkelingsvraagstukken. De opkomst was goed, het stadion was afgeladen.

  1. abop 7
  2. partij 5
  3. brunswijk 4
  4. regering 3
  5. leider 2