1. vorige
  2. volgende

Soemita: intentieverklaring met oppositie geen overstap

PARAMARIBO, 26 mei – Coalitiepartij KTPI tekent binnenkort een intentieverklaring met een blok van voornamelijk oppositiepartijen. Maar voor KTPI-leider Willy Soemita wil dat nog niet zeggen dat de overstap wordt gemaakt naar de oppositie.

Het is immers ‘slechts’ een intentieverklaring. Echt te spreken over de huidige partners is de partij niet. “Het is geen geheim dat de KTPI niet tevreden is met de huidige samenwerking binnen de Mega Combinatie. We zijn niet in de regering vertegenwoordigd en worden ook niet gekend als belangrijke beslissingen worden genomen. Of de partij tussen nu en de verkiezingen nog in de coalitie blijft, wordt binnenkort beslist”, zegt Soemita tegenover de Times of Suriname.

Het kan bij de komende verkiezingen dus gaan verkeren. Er worden aftastende gesprekken gevoerd en daarbij wordt geen enkele politieke partij uitgesloten. Maar zeker is nog niets. “Bij de komende verkiezingen willen we daarom onze opties open houden. We zullen daarom zorgvuldig nagaan wat de beste samenwerking voor ons zal zijn”, aldus Soemita. De intentieverklaring met onder meer het Nieuw Front is zo’n eerste oefening in het bekijken van de beste optie.

  1. ktpi 3
  2. intentieverklaring 3
  3. soemita 3
  4. partij 3
  5. verkiezingen 3