1. vorige
  2. volgende

Vermoedelijk fraude winnend lot autoloterij

PARAMARIBO, 26 mei – Er is vermoedelijk geknoeid bij de autoloterij van brandstofimporteur SOL. Volgens de politie is een onderzoek gestart naar de omstandigheden waaronder de winnares haar prijs kon claimen. De winnares of SOL zelf wordt geen kwade opzet verweten. Dat geldt wel voor haar echtgenoot die het op een akkoordje gegooid lijkt te hebben met een leverancier van de loten.

Die leverancier moest de loten afleveren bij de verscheidene pompstations van SOL. De echtgenoot moet ervoor gezorgd hebben dat de leverancier een groot aantal loten met de naam van de latere winnares verspreid werden. “We zijn bezig, de man van de winnares heeft gesjoemeld met de leverancier van de loten”, zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden tegenover Radio 10.

Zowel de echtgenoot als de leverancier worden aan de tand gevoeld. De hoofdprijs van de loterij was een Ford Ranger. “Een groot aantal loten kon worden verspreid, waardoor de kans dat de mevrouw kon winnen, groot was. En ze heeft gewonnen”, aldus Naarden. Wat er nu staat te gebeuren is nog niet duidelijk. Het voertuig bevindt zich nog bij SOL.

  1. leverancier 5
  2. loten 5
  3. sol 4
  4. winnares 4
  5. echtgenoot 3