1. vorige
  2. volgende

Jaarbegroting Bouterse-Ameerali goedgekeurd

PARAMARIBO, 28 mei – Het parlement heeft de begroting voor 2014 van de regering Bouterse-Ameerali goedgekeurd. De omvang van de begroting bedraagt ruim zeven miljard Surinaamse dollar (ongeveer anderhalf miljard euro). Het begrotingstekort zit op twee procent. Sommige ministeries kregen meer stemmen voor hun begroting dan andere. Dat heeft vooral te maken met de houding van voormalig coalitiepartner Pertjajah Luhur, PL.

PL keurde voor de begrotingen van de ministeries van Binnenlandse Zaken, Landbouw Veeteelt & Visserij en Handel & Industrie. Niet verwonderlijk omdat de alle drie ministeries tot recent onder de hoede vielen van deze partij. Alleen tegen de begroting van Onderwijs & Volksontwikkeling stemde PL tegen. Bij de andere onthield de partij van Paul Somohardjo zich van stemming. Voor het Nieuw Front is het allemaal kommer en kwel met het regeerbeleid.

“Een realisatiegraad van twee en veertig procent, wat doen we daarmee”, zei Radjkoemar Randjitsingh (Nieuw Front/VHP). Corruptie tiert welig en er wordt niets aan gedaan. “Gebrek aan samenhang in beleid, ministeries die geen geld krijgen voor goedgekeurde projecten, ik ben niet zo enthousiast”, zei Carl Breeveld (Doe). Voor de coalitie waren het niet genoeg redenen om moties van de oppositie te ondersteunen. Wel werd een eigen motie pro aangenomen.

  1. begroting 4
  2. ministeries 4
  3. miljard 2
  4. procent 2
  5. partij 2