1. vorige
  2. volgende

Wise doneert aan buur Paramaribo Zoo

Directeur Lloyd Groenhart van Wise NV heeft gisteren een cheque van SRD 1.000 overhandigd aan John Altenberg, directeur van de Paramaribo Zoo. De directeur van Wise geeft aan dat deze geste gedaan is naar aanleiding van de diefstal van kort geleden waarmee de Paramaribo Zoo te maken kreeg. De inbrekers gingen er met een groot deel van de opbrengsten vandoor. ‘Wij zijn buren, we hebben onze basis hier in de Cultuurtuin. Onze mast en apparatuur zijn hier en we willen onze buren niet in de kou laten, vandaar deze donatie’, aldus de directeur van Wise.

De directeur van de Paramaribo Zoo gaf aan heel erg verrast te zijn met de geste en deze heel goed te zullen besteden. ‘Wij hebben talrijke mogelijkheden hoe wij de geste kunnen gebruiken, waaronder extra voeding voor de dieren, maar we zullen erover nadenken’, geeft de directeur aan. ‘De dierentuin bedruipt zichzelf voor een belangrijk deel met entree gelden. Daarnaast wordt de dierentuin in stand gehouden door donoren, maar het is nooit genoeg. Een dierentuin onderhouden, uitbreiden en opbouwen, kost veel geld’, gaf de directeur aan op de vraag hoe het financieel staat met de dierentuin. De directeur sprak de hoop uit dat andere bedrijven, indien zij de ruimte hebben, ook zullen denken aan de dierentuin.

Wise staat voor digitale televisie en opereert al 15 jaar in Suriname. Het bedrijf is een volledige dochteronderneming van Telesur.

  1. directeur 8
  2. dierentuin 5
  3. wise 4
  4. paramaribo 3
  5. geste 3