1. vorige
  2. volgende

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) en de People’s Bank of China (PBC) hebben

PARAMARIBO - De Centrale Bank van Suriname (CBvS) en de People’s Bank of China (PBC) hebben maandag een bilaterale valutaswap overeenkomst getekend. Dit houdt in dat Surinaamse dollars (SRD) aan de PBC beschikbaar worden gesteld en Chinese Yuan/Renminbi (CNY/RMB) beschikbaar worden gesteld aan CBvS. Dit meldt de bank maandagmorgen via een persbericht.  

De overeenkomst biedt Suriname een totaal bedrag van 1 miljard CNY en de PBC een totaal bedrag van ruim SRD 520 miljoen. Het doel van de swap is om verder inhoud te geven aan de bilaterale handel en investeringen voor de economische ontwikkelingen van beide landen en aan de inspanningen van de centrale banken om regionale financiële stabiliteit te handhaven.

De aanleiding voor de ze samenwerking, die drie jaar geldig is, is de toename van de handel en in vestering tussen beide landen. Het afhandelen van transacties via een andersoortige valuta tussen beide landen werd onrendabel . Beide landen kunnen nu de beschikbare middelen inzetten voor stabilisatie van de koopkracht en regionale stabiliteit.

Deze overeenkomst is de eerste in zijn soort voor Suriname, terwijl China onder andere al langer met Brazilië, Argentinië, Rusland en het Verenigd Koninkrijk zo een financiële relatie onderhoudt.
  1. landen 4
  2. bank 3
  3. suriname 3
  4. pbc 3
  5. overeenkomst 3