1. vorige
  2. volgende

Loting Champions League: Barca – PSG, derby Real – Atletico

Vrijdagmiddag verricht in het Zwitserse Nyon. Er zijn weer heerlijke affiches uit de koker gekomen, met de confrontatie tussen Real Madrid en Atlético Madrid als meest in het oog springende wedstrijd. Naast de herhaling van de finale van 2014 is de krachtmeting tussen Paris Saint Germain en FC Barcelona er ook één die er absoluut mag wezen. Verder zijn FC Porto – Bayern München en Juventus – AS Monaco uit de koker gekomen.

De Madrileense derby en PSG – Barça zijn twee finalewaardige wedstrijden. Sterker nog: de Spaanse burenruzie was vorig jaar de finale. Real Madrid won toen de Champions League, door Atlético na verlenging met 4-1 te verslaan in Lissabon. De verliezend finalist won in de kwartfinale van Barça, dat nu tegen PSG speelt. De Parijzenaars beten zich vorig jaar in de kwartfinale stuk op Chelsea, dat ditmaal knap werd geëlimineerd in de achtste finale. Barcelona en PSG troffen elkaar ook in de groepsfase, de teams werden toen de nummer één en twee in de poule van Ajax. In Parijs werd het 3-2 voor de club van Gregory van der Wiel, in Camp Nou won Barça met 3-1.

Voorafgaand aan de loting werd er gezegd dat er één club was die alle overgebleven team wilde loten: Monaco. De Monegasken, die Arsenal verrassend uitschakelden in de vorige ronde, zijn dus gekoppeld aan Juventus. La Vecchia Signora ontdeed zich knap van Borussia Dortmund (2-1 en 0-3 winst). Juventus wacht al jaren op succes in Europa, maar heeft dus goede papieren om de halve eindstrijd te halen. Dat geldt ook voor Bayern. De club van Arjen Robben mag niet klagen met het Porto van Bruno Martins Indi als tegenstander.

Net als de vorige jaren bevinden zich er in dit stadium geen Nederlandse clubs meer in het prestigieuze toernooi. Dat er ook geen clubs uit Engeland meer actief zijn in het kampioenenbal is opvallender. Liverpool werd in de groepsfase uitgeschakeld, in de achtste finale werden Chelsea, Manchester City en Arsenal verslagen. Spanje is het beste vertegenwoordigd bij de laatste acht, met drie clubs (Barça, Real Madrid en Atlético). Frankrijk heeft verrassend genoeg nog twee teams in het toernooi zitten, met PSG en Monaco. Het is voor het eerst sinds het seizoen 2009/2010 dat dit het geval is.

De heenwedstrijden in de kwartfinale van de CL worden op 14 en 15 april afgewerkt, de returns staan geprogrammeerd voor 21 en 22 april. De eindstrijd in het Olympisch Stadion van Berlijn staat voor 6 juni gepland.

  1. madrid 4
  2. finale 4
  3. psg 4
  4. barca 4
  5. real 3