1. vorige
  2. volgende

Politie zoekt weer naar lichaam in 2018 verdwenen studente Sumanta Bansi

De Nederlandse politie is weer gestart met een zoekactie naar het lichaam van de in 2018 verdwenen studente Sumanta Bansi (22) uit Hoorn. Deze keer wordt gezocht in recreatiegebied De Hulk aan de IJsselmeerdijk tussen Scharwoude en Hoorn. De politie zoekt zowel in het water als op het land, zo berichten diverse Nederlandse media maandag 19 april.

Sumanta Bansi wordt sinds februari 2018 vermist. De politie vermoedt dat haar ex-minnaar Manodj B., diens vrouw, vader Dwarka en broer Dennis betrokken zijn bij de verdwijning. De student biomedische wetenschappen woonde ten tijde van haar verdwijning bij Manodj, zijn vrouw en vader in huis.

De auto van het gezin zou op de dag na het laatste levensteken van Bansi in de buurt van de Afsluitdijk zijn gezien. Ondanks meerdere zoekacties van de politie in de kop van de provincie Noord-Holland is Bansi’s lichaam nooit gevonden.

In de zomer van 2017 raakte de studente onverwachts zwanger waardoor er spanningen ontstonden in haar sociale omgeving. In overleg met het traditionele Surinaams-Hindoestaanse gezin waar ze bij inwoonde, besloot Bansi abortus te plegen. In februari 2018, de maand dat ze voor het laatst is gezien, raakte de student opnieuw zwanger. Kort nadat ze de zwangerschap bekendmaakte, verdween ze.

De recherche ving in de zomer van 2019 een gesprek tussen de twee broers, waarin Manodj zei chemicaliën te hebben gestolen op zijn werk, Flowsan VC 95, een middel dat bestaat uit natriumhydroxide dat weefsel verteert. Ook werd vastgelegd met camera’s dat later die nacht dat de broers met jerrycans de woning van Manodj in Hoorn binnengaan. De jerrycans werden later leeg in het huis aangetroffen.

Op 20 juli 2019 zegt Manodj B: ‘Ik heb haar dwars door haar hart gestoken.’

Manodj B. werd afgelopen najaar aangehouden en zit vast. Zijn vrouw, broer Dennis, en vader Dwarka werden ook opgepakt, maar zijn inmiddels op vrije voeten. Ze worden nog wel alle vier verdacht van betrokkenheid bij moord.

  1. manodj 5
  2. politie 4
  3. bansi 4
  4. hoorn 3
  5. vrouw 3