1. vorige
  2. volgende

Monorath voelt zich in de steek gelaten door Lachman

Harish Monorath gaf kort na de registratie van de Alternatieve Combinatie (AC) aan Dagblad Suriname te kennen dat de recente overstap van collega-parlementariër Premdew Lachman naar de Nationale Democratische Partij (NDP) teleurstellend voor hem is. Volgens Monorath zou hij tot 10.00 uur gistermorgen nog in contact zijn gebleven met Lachman en zou die nog vast hebben gehouden dat hij de geel zwarte partij zou ondersteunen. Tot zijn verbazing hoorde hij NDP-hoofdbestuurslid Rashied Doekhie in de media kenbaar maken dat Lachman op plaats nummer 5 in Nickerie zal komen. Dit, terwijl Lachman vorige week nog een heleboel propagandamateriaal van de Abop had meegenomen naar Nickerie om campagne te voeren.

Monorath benadrukt dat hij op dit moment niet weet welke juridische consequenties dit kan hebben, omdat het volgens hem ook niet duidelijk is of Lachman een lidmaatschapsformulier van de Abop had ondertekend. ‘Door alle moeilijke tijden van de afgelopen jaren zijn wij elkaar blijven ondersteunen. Uiteindelijk is Lachman toch voor paars gegaan en wens ik hem veel succes toe met zijn verdere carrière’, aldus Monorath.

Monorath en Lachman hebben jarenlang samen opgetrokken als parlementariërs van Nieuw Suriname binnen de Megacombinatie. Ook in het dispuut met John Nasibdar hebben ze samen gestreden voor de leiding binnen Nieuw Suriname.
Voor de nieuwbakken Abop’er Monorath was het opvallend dat de partij van Ronnie Brunswijk zonder enige mobilisatie meer dan 2000 mensen op been heeft kunnen brengen voor de registratie. Volgens hem toont dit duidelijk de kracht van de partij en voelt hij zich volledig thuis.

FR

  1. lachman 7
  2. monorath 6
  3. partij 4
  4. suriname 3
  5. registratie 2