1. vorige
  2. volgende

Pebble looft miljoen dollar uit voor ontwikkeling slimme horlogebandjes

Smartwatch-maker Pebble stelt een miljoen dollar beschikbaar aan derde partijen voor de ontwikkeling van slimme horlogebandjes voor de aankomende Pebble Time.

Dat meldt het bedrijf op crowdfundingwebsite Kickstarter, waar het de Pebble Time eind vorige maand succesvol wist te financieren.

Het geld wordt beschikbaar gesteld in de vorm van donaties aan crowdfundingcampagnes voor de horlogebandjes. Pebble zegt verschillende crowdfundingplatformen in de gaten te zullen houden en de meest interessante projecten financieel te gaan ondersteunen.

De slimme bandjes kunnen de functionaliteit van de Pebble Time uitbreiden, bijvoorbeeld via een in het bandje geïntegreerde accu, waardoor het horloge langer gebruikt kan worden.

Pebble noemt ook een prototype van Spark.io. Het bedrijf maakt een bandje met ruimte voor een simkaart, zodat de Pebble Time niet meer verbonden hoeft te zijn met een smartphone.

De eerste exemplaren van de Pebble Time worden in mei uitgestuurd naar donateurs. Er is ook roestvrijstalen variant aangekondigd, de Pebble Time Steel. Het nieuwe horloge van Pebble groeide in korte tijd uit tot het meest succesvolle project op Kickstarter, met inmiddels al ruim 19 miljoen dollar aan donaties.(nu.nl)

  1. pebble 10
  2. time 6
  3. miljoen 2
  4. dollar 2
  5. beschikbaar 2