1. vorige
  2. volgende

Centrum Paramaribo zee van water

De langdurige regenval van dinsdag 25 mei heeft ook grote delen van het centrum van Paramaribo onder water gezet. Wegen veranderden in complete waterstromen waar bussen en auto’s langzaam hun weg trachten te vinden.

Op social mede zijn vele foto’s en ander beeldmateriaal verschenen om de ernst van de wateroverlast vast te leggen. Duidelijk is, dat het echt eens tijd wordt dat de regering wegen zoekt om de ontwatering van het centrum grondig en structureel aan te pakken. Het gaat daar niet om verstopte trenzen of goten vol gedumpt met pet-flessen en ander afval. Het centrum heeft simpelweg een inadequaat ontwateringsstelsel en dat is al vele jaren het geval.

Wateroverlast is dan ook niet iets van vandaag of gisteren. Desondanks is dit een vorm van overlast waar de burger nooit aan zal wennen, omdat het altijd voor problemen zorgt en nat schoeisel en natte voeten. Gelet op de financiele situatie waarin de regering verkeert, ziet het er voorlopig niet naar uit dat gewerkt kan gaan worden aan een definitieve structurele oplossing van de ontwatering van Paramaribo Centrum en directe omgeving.

PK

  1. centrum 4
  2. paramaribo 2
  3. wegen 2
  4. vele 2
  5. regering 2