1. vorige
  2. volgende

'Geduld opbrengen hangt van regering zelf af'

PARAMARIBO - Wil het kabinet geduld van de samenleving om het land te herstellen en gemaakte fouten te corrigeren, zal dat afhangen van haar eigen handelen. Zo stellen Curtis Hofwijks en Stephano 'Pakittow' Biervliet die met hun protesten tegen het vorige bewind de huidige regering in het zadel hebben geholpen.

President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben de samenleving gevraagd om geduld te betrachten. Dat deden zij maandag op een regeringspersconferentie waar er een evaluatie is gedaan van het regeerbeleid over de eerste tien maanden. Er is een overzicht gegeven van wat er tot nu toe allemaal al is gedaan.

Maar de regeringsleiders hebben ook gemaakte fouten erkend en verbetering beloofd. Het zijn vooral de gemaakte fouten, zoals nepotisme, die maken dat zowel Biervliet als Hofwijks een beetje terughoudend is tegenover deze regering. Echter, zij gunnen haar wel het voordeel van de twijfel. Siebrano Piqué daarentegen wil daar absoluut niets van weten. "Wat mij betreft mogen ze inpakken!"

  1. gemaakte 3
  2. fouten 3
  3. geduld 2
  4. samenleving 2
  5. hofwijks 2