1. vorige
  2. volgende

Cassipora goeddeels gevaccineerd dankzij informatiedag

POWAKKA - "De vorige keren hebben we de zestigplussers en zestigplussers met onderliggende aandoeningen gebracht. Vandaag is het de beurt aan de achttienplussers. Met deze groep erbij is 95 procent van ons dorp gevaccineerd", zegt Muriël Fernandes, kapitein van Cassipora in district Para. Zij heeft de laatste groep bewoners van haar dorp begeleid om te vaccineren in Powakka. De Medische Zending Primary Health Care Suriname (MZ), die de vaccinatiecampagne voor het binnenland coördineert, hield dinsdag voor de derde keer een vaccinatiedag.

Volgens Fernandes is de grote vaccinatiebereidheid van haar dorp vooral te danken aan een informatiedag van de MZ. Daarbij mochten de bewoners allerlei vragen stellen over vaccineren en Covid-19. "Dat heeft velen geholpen om zo snel mogelijk een besluit te nemen over het vaccineren", benadrukt zij. Met Covid-19 neemt ze als dorpskapitein geen enkel risico.

Het algemeen besef over de gevaren van de ziekte is groot. Daarom heeft zij tijdens deze derde coronagolf ervoor gezorgd dat niemand Cassipora zomaar in of uit kan. "Je kunt eigenlijk zeggen dat we de weg hebben gebarricadeerd. Verschillende gezinnen hielpen mee met de controle bij de barricade. We hebben eindelijk een eigen winkel waar de bewoners hun boodschappen kunnen halen", vertelt Fernandes.

Wie toch nog besmet raakt, wordt ondergebracht op het ontspanningsoord Blaka Watra dat nu gesloten is. "En wie bezoek krijgt, is daar zelf voor verantwoordelijk en moet zich dan afzijdig houden van de rest van de gemeenschap", aldus Fernandes.

  1. dorp 3
  2. fernandes 3
  3. bewoners 3
  4. vaccineren 3
  5. powakka 2