1. vorige
  2. volgende

Margriet Biswane beëdigd als kapitein Alfonsdorp

Margriet Biswane is zaterdag feestelijk beëdigd als nieuwe kapitein van Alfonsdorp. Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling (RO) zegt dat met de beëdiging van Biswane een goede invulling is gegeven aan het genderbeleid.

De plechtigheid werd bijgewoond door onder andere ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk, assembleelid Marinus Bee en de voorzitter van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) Lesley Artist. Ook minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) bracht een bliksembezoek aan het dorp. De OW minister vertoefde in Marowijne voor herstelwerkzaamheden die verricht moeten worden aan de Oost-Westverbinding.

''Vandaag sta ik hier als vrouwelijke leider in Alfonsdorp en ik bedank God voor dit moment en de kans die ik heb gehad'', zei Biswane die de bewoners toesprak. Haar doel is om haar district verder tot ontwikkeling te brengen. Ze gaf aan een vijfjarenplan te hebben opgesteld. Dit zal ze bespreken met de gemeenschap tijdens een bijeenkomst, waarna samen beslist zal worden welke projecten gerealiseerd zullen worden. Betterson zegt dat in de marrongemeenschap de vrouwelijke gezagsdragers zich goed hebben geprofileerd en bewezen hebben leiding te kunnen geven. ''Nu zien we dit ook onder de inheemsen''.

De minister zegt dat in Marowijne er nog veel gedaan moet worden op het gebied van landbouw en onderwijs. Er is nog onvoldoende werkgelegenheid voor de plaatselijke bevolking. Hierdoor trekken de bewoners van Marowijne naar Paramaribo en als ze eenmaal een werk vinden, komen ze niet meer terug. Volgens de minister moet er verandering hierin komen. RO heeft wel de stappen ondernomen om vooral het district Marowijne uit de impasse te halen, deelt Betterson mee.

ASP
  1. minister 5
  2. marowijne 4
  3. biswane 3
  4. betterson 3
  5. zegt 3