1. vorige
  2. volgende

Districtscommissaris Para bezoekt woonproject Waterland

De districtscommissaris (dc) van Para, Marlene Joden, heeft donderdag 29 juli een bezoek gebracht aan het Waterland woonproject. Wandelend door het project, heeft zij de probleempunten zelf mogen waarnemen, maar ook de input van de bewoners mogen aanhoren, zoals onderhoudswerkzaamheden van de wegbermen en openstaande terreinen. Ook werd de burgermoeder warm ontvangen door de bewoners van het kinderhuis Johanna. Er zijn 23 pupillen ondergebracht in het tehuis.

In een gesprek met Dagblad Suriname gaat Joden in op haar bezoek aan het woonproject Waterland. “Om eerlijk te zijn was het voor mij een heel interessant bezoek. Je leert de mensen kennen en dan zie je de noden van de mensen als je naar ze toe gaat.”

Joden geeft te kennen dat haar bezoek aan het kinderhuis ook een heel goed bezoek was. “Ik was blij aan de ene kant, maar aan de andere kant dacht ik van, oh God moeten de kinderen dit alles ontberen.” Ze geeft bijvoorbeeld aan, dat de kinderen geen speeltuin hebben. Joden wil vanuit haar kant donaties proberen te zoeken om de kinderen te kunnen voorzien van een speeltuin.

Ook heeft Joden inmiddels met de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft gesproken, omtrent Kinderbijslag voor de kinderen in de tehuizen, zodat de kinderen geholpen kunnen worden om een beter leven te hebben. “Subsidie komt niet snel en ik weet niet of ze het krijgen.” Dc Joden erkent dat het zwaar is om per dag voor 23 kinderen te zorgen, zeker omdat rijst bijvoorbeeld duur is geworden. De kinderen moeten eten, drinken en een slaapgelegenheid hebben. “Het is echt niet makkelijk, als moeder geeft het een soort van motivatie om die kinderen oftewel de tehuizen dan sneller te kunnen helpen.”

Wat betreft het woonproject Waterland heeft Joden met een ondernemer gesproken omtrent de bermen die geregeld onderhouden moeten worden. Joden heeft opgemerkt, dat er heel wat huizen leeg en helemaal overwoekerd staan opdat project. Ze geeft aan dat ze op dit moment niet weet of de huizen een eigenaar hebben, maar dat ze wel een onderzoek zal verrichten. Zeker, omdat heel wat mensen op zoek zijn naar een woning en dus gebruik zouden kunnen maken van de woningen. “Het was wel een mooie trip, ik heb met mensen kunnen praten, ook met jongeren. Wanneer je de mensen benaderd hoor je zelf de leed van de mensen. Er zijn dingen die aangepakt moeten worden, maar dat moeten we samen doen.”

Joden geeft aan, dat ze komende week een bezoek zal brengen aan de Kopieweg en Suralcoweg in Para-Noord. Joden stelt dat er grader werkzaamheden uitgevoerd moeten worden in dat gebied. “Daarmee zit het commissariaat ook, omdat er geen geld in kas is om ondernemers te betalen. Ik voel met ze mee, maar omdat er geen oplossingen zijn, kan je bijna niets doen. Om iets te doen moet je eerst geld hebben. En de ondernemers willen het ook niet gratis doen.” Maar, in ieder geval laat Joden weten dat ze wel van plan is om een bezoek te brengen aan dat gebied.

SK

  1. joden 10
  2. kinderen 8
  3. bezoek 7
  4. mensen 6
  5. geeft 5