1. vorige
  2. volgende

Minder probleemgedrag bij kinderen door vetzuren


Volgens het tijdschrift Fit met Voeding neemt probleemgedrag bij kinderen tot 42 procent af wanneer zij dagelijks één gram extra omega-3 vetzuren krijgen. Drukke kinderen komen tot rust door de vetzuren, aldus de hoofdredacteur. Zelfs het gedrag van de ouders zou positief verbeteren wanneer hun kind de extra vetzuren krijgt.

Dit meldt Fit met Voeding.

Volgens dr. Gert Schuitemaker, een apotheker gespecialiseerd in voeding en voedingssupplementen en tevens hoofdredacteur van het tijdschrift, is in een recent onderzoek aangetoond dat drukke kinderen rustiger en minder problematisch worden wanneer zij dagelijks extra omega-3 vetzuren krijgen. Het effect van een half jaar lang dagelijks één gram extra omega-3 vetzuren zou lang aanhouden. Een half jaar nadat gestopt werd met de suppletie vertoonden de kinderen nog steeds minder probleemgedrag, meldt Fit met Voeding.

Er zou ook een onverwacht bijeffect zijn. De suppletie had niet alleen een gunstig effect op de kinderen zelf, maar ook op hun ouders.

Schuitemaker: “Op de lange termijn werd bij hen minder asociaal gedrag gezien.” De positieve gedragsverandering bij ouders komt volgens de hoofdredacteur doordat ouders minder stress ervaren als hun kind makkelijker in de omgang wordt.(nationalezorggids.nl)

  1. kinderen 5
  2. vetzuren 5
  3. voeding 4
  4. extra 4
  5. ouders 4