1. vorige
  2. volgende

Ruim 8000 wandelaars beginnen aan AVD

Juniorengroepen begonnen aan de 51ste AVD. (Foto: Carlos Helberg) Meer dan 8000 wandelaars zijn begonnen aan de 51ste Avond Vierdaagse (AVD). Na een korte toespraak zijn de juniorengroepen vertrokken. Purcy Olivieira, voorzitter van Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), wenste de deelnemers een vredige loop toe. Hij vroeg hen zich niet te laten intimideren. Ook de toeschouwers langs de wegen wordt gevraagd om zich netjes te gedragen.

Alle twintig juniorengroepen zijn intussen al vertrokken van het BVSS-terrein. De AVD wordt gedomineerd door de Nationale Democratische Partij en de ABOP. Het terrein van BVSS werd paars en geel gekleurd. Om zoveel deelnemers aan te kunnen, is een strakke organisatie op touw gezet. De NDP komt nu aangelopen via de achterpoort. De NDP en ABOP doen elk mee met 2000 lopers. Ook de BEP is van de partij. Langs de route zijn er bijkans twintig hotspots.

De junioren leggen 8 kilometer en de senioren 15 kilometer af.
Route junioren: Mungrastraat rechtsaf (ra), Kernkampweg ra, Zonnebloemstraat, Franchepanestraat linksaf (la), Lachmonstraat la, Pengelstraat la, Flustraat, Kernkampweg la, Mungrastraat (BVSS.

Wandelroute senioren:
Mungrastraat ra, Kernkampweg ra, Zonnebloemstraat, Franchepanestraat la, Lachmonstraat la, Pengelstraat la, Arronstraat, Mirandastraat ra, Lim A Postraat ra, Heerenstraat, Wagenwegstraat, Nassylaan la, Derbystraat la, Redmondstraat ra, Kernkampweg la, Mungrastraat ra (BVSS).
  1. bvss 5
  2. mungrastraat 4
  3. kernkampweg 4
  4. juniorengroepen 3
  5. avd 3