1. vorige
  2. volgende

Finisie blijft lijsttrekker van NDP in Brokopondo

Frederik Finisie Frederik Finisie, die nu assembleelid is, blijft lijsttrekker van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Brokopondo. Op plek nummer 2 komt Wendel Asadang. De jongerenleider van de paarse partij, Sergio Akiemboto, directeur van Grassalco, is de lijstduwer.

Partijwoordvoerder Winston Lackin zegt aan Starnieuws dat uitgebreid is gesproken met de structuren van Brokopondo en een team onder leiding van voorzitter Desi Bouterse. De vrouwen wilden graag een vrouw als lijsttrekker in Brokopondo zien. Alle zaken zijn goed doorgenomen. "Vrouwen kunnen in andere posities ook hun bijdrage leveren", merkt Lackin op. In Brokopondo is ook een vrouw, Yvonne Pinas, districtscommissaris.

Akiemboto om commentaar gevraagd over zijn plek op de lijst, zegt aan Starnieuws dat een Assembleelid niet voor zichzelf in het parlement zit. "De kiezers bepalen wie ze moeten vertegenwoordigen. Als ze willen dat iemand in De Nationale Assemblee komt, kiezen ze ook voor die persoon. Voor mij maakt het niet uit op welke plaats ik gekandideerd word", stelt Akiemboto.
  1. brokopondo 4
  2. akiemboto 3
  3. frederik 2
  4. finisie 2
  5. assembleelid 2