1. vorige
  2. volgende

Jeugdparlementariër Rajiv Ramsahai van Commewijne zal voorlopig zijn functie als

PARAMARIBO - Jeugdparlementariër Rajiv Ramsahai van Commewijne zal voorlopig zijn functie als jeugdparlementariër niet neerleggen, hoewel hij ook DNA-kandidaat is voor de NDP. Tegen de Ware Tijd geeft hij aan dat hij met enkele collega’s heeft gesproken en zij zien niet graag zien dat hij vertrekt. 

Ook wil Ramsahai niet voorbarig handelen, omdat pas op 26 mei bekend zal zijn of hij als DNA-lid wordt gekozen. Als hij gekozen wordt zal hij op dat moment bepalen of hij het Jeugdparlement verlaat of dat hij beide functies gaat combineren. De 24-jarige student van de Anton de Kom Universiteit van Suriname is door de NDP op plek nummer twee in Commewijne gekandideerd.

Hij wijst erop dat jeugdparlementariërs ook burgers zijn van het land en het recht hebben om een politieke partij aan te hangen. Indien hij wordt gekozen als DNA-lid, kan hij de problemen die de jeugd heeft gedropt bij het Jeugdparlement aankaarten in het hoogste College van Staat.

Ook merkt hij op dat hij altijd objectief te werk gaat, ondanks dat hij NDP'er is. "Ik had gedreigd dat ik de weg zou barricaderen als de middelbare school van Tamanredjo geen water en elektriciteit zou krijgen. Ook had ik gezegd dat de overheid in problemen zou komen als die het avondschoolvervoer niet zou hervatten", geeft hij als voorbeeld van zijn manier van werken.

Hoewel Ramsahai al heeft besloten jeugdparlementariër te blijven, zal hij in een formele bijeenkomst met zijn collega's zijn ambitie kenbaar maken. "Daar zullen ze hun mening hierover uiten en ik sta open voor kritiek."
  1. jeugdparlementarier 3
  2. ramsahai 3
  3. dna 3
  4. gekozen 3
  5. commewijne 2