1. vorige
  2. volgende

'Snowwhite & the Poison Apple' wint TeleG videowedstrijd

De grote winnaar van de TeleG 'Ai waka' videowedstrijd is Merelyn Purperhart geworden met haar video 'Snowwhite & the Poison Apple'. Per abuis heeft Starnieuws eerder gemeld dat de winnaar Vereen Tasrip was. Het publiek had tot en met 30 mei de gelegenheid om te stemmen. De wedstrijd werd gehouden in verband met deWereldconsumentenrechtendag.

Iedereen die jonger is dan 26 jaar kon deelnemen aan de wedstrijd. De opdracht was dat een video van maximaal 1 minuut gemaakt moest worden met een smartphone of tablet, waarin het begrip consumentenrechten goed naar voren komt in de context van telecommunicatie. De winnende video-opname wordt later
gebruikt voor campagnevoering. Dit project was een samenwerking tussen Telesur en het ministerie van Handel en Industrie.

"De video zou in eerste instantie beoordeeld worden op basis van creativiteit, originaliteit en goede beeldkwaliteit, maar uiteindelijk heeft de organisatie de keuze overgelaten aan het publiek", zegt Maureen Ligeon, beleidsmedewerker van Commerciƫle Zaken bij Telesur. Via Facebook kon voor de video gestemd worden op de Telesur-page. Ligeon zegt dat het publiek in de toekomst nog meer van zulke videowedstrijden kan verwachten. "Dit was pas het begin", vertelt Ligeon aan Starnieuws.

Er waren vijftien deelnemende video's, maar uiteindelijk ging de strijd tussen twee opnames die vochten voor de hoofdprijs, namelijk 'Snowwhite & the Poison Apple' en 'de Brave Consument'. De stand tussen beide video's is nog niet bekend, maar het was een haast gelijkopgaande strijd, deelt Ligeon mee. Beide video's kregen meer dan 2000 stemmen. De winnaar komt in aanmerking voor een geldbedrag van US$ 1000.

Raissa Pawirodinomo
  1. video 5
  2. ligeon 4
  3. winnaar 3
  4. publiek 3
  5. telesur 3