1. vorige
  2. volgende

Breaking news twee ndp toppers naar nieuw suriname


De politieke organisatie Nieuw Suriname(NS) onder leiding van John Nasibdar heeft vandaag verrast met twee kandidaten op de lijst van Saramacca en Wanica.

De hoofdbestuursleden van Saramacca en Wanica, respectievelijk Cliffton Koorndijk en Inder Sardjoe zijn lijsttrekkers op de DNA-kandidatenlijsten van het Mega Front/NS.

“Wij respecteren zijn besluit; als hij vindt dat hij lijsttrekker moet worden voor het Mega Front dienen wij dat te respecteren. Iedereen heeft een vrije wil”, reageert het hoofdbestuurslid van de NDP Clair Linger op het nieuws dat Cliffton Koorndijk is toegetreden tot NS.

Koorndijk heeft vandaag in een schrijven aan voorzitter Desi Bouterse zijn functie als hoofdbestuurslid neergelegd. Hij is lijsttrekker voor het Mega Front in het district Saramacca.

Ruim een jaar is het heel onrustig binnen de structuren van NDP in Saramacca. Vooral Koorndijk en Badrisein Sital, twee NDP-toppers in Saramacca, uitten vaker publiekelijk hun misnoegen over zaken die volgens hen misgaan.

Ruim twee weken terug werd het weer onstuimig toen bleek dat Koorndijk niet was gekandideerd.

De tweede verrassing voor vandaag werd Sardjoe die op de lijst van Wanica is gekandideerd. Sardjoe zit namens Wanica in het hoofdbestuur van de NDP. Dit nieuws deelde NS-voorzitter Nasibdar mee aan onze redactie. “Ik ben heel trots op het team dat ik nu heb. Er is ook gezorgd voor genderevenwicht”, zegt hij.

De lijst van het Mega Front in Nickerie wordt getrokken door ex-VHP’er Leakat Mahawatkhan. De combinatie neemt in 8 districten deel aan de verkiezingen. In Marowijne en Coronie heeft zij geen kandidaten.

  1. koorndijk 5
  2. saramacca 5
  3. ndp 4
  4. mega 4
  5. wanica 4