1. vorige
  2. volgende

Een Rotterdams arrestatieteam heeft vorige week twee mannen aangehouden die worden

DEN HAAG - Een Rotterdams arrestatieteam heeft vorige week twee mannen aangehouden die worden verdacht van de smokkel van 165 kilo cocaïne. De aanhoudingen werden gedaan in Zoetermeer en Leiden. De rechter-commissaris in Rotterdam heeft woensdag de twee mannen voor 14 dagen in bewaring gesteld. 

De cocaïne zat verstopt tussen flessen limonadesiroop. De dozen waren op maandag 30 maart in de Rotterdamse haven aangekomen in een container uit Suriname, meldt het Openbaar Ministerie donderdag. De Douane ontdekte de drugs bij een controle. De cocaïne, ter waarde van zeker 6 miljoen euro, werd uit de dozen gehaald en onmiddellijk vernietigd.

Donderdag 2 april werd de lading opgehaald en vervoerd naar een loods in Zoetermeer. Daar greep het arrestatieteam in en werd de eerste aanhouding verricht. Later donderdag werd in Leiden de tweede man aangehouden.

De twee mannen zijn 69 en 70 jaar oud en afkomstig uit Leiden en Rottertdam. Het HARCteam, een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie en Fiod, zet het onderzoek voort.

Woensdag maakt de Surinaamse politie bekend ook een lading siroop te hebben onderschept waar cocaine in zat. Om hoeveel kilo het daarbij gaat is nog niet bekend, aldus de woordvoerder van de politie.
  1. cocaine 4
  2. mannen 3
  3. leiden 3
  4. donderdag 3
  5. arrestatieteam 2