1. vorige
  2. volgende

Personeel Huize Ashiana voert actie

Glaines Maawi, directeur van het Tehuis. (Foto: Raoul Lith) Verpleegkundigen van Huize Ashiana die aangesloten zijn bij de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), zijn in actie. De avond- en ochtendshift zorgen voor de basisvoorzieningen van de bewoners van het tehuis, maar er wordt verder geen werk verricht. De leden van de bond zijn dan in beraad. Dit actiemodel wordt toegepast omdat de directie en het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting de nieuwe bond, onder leiding van vakbondsleider Ronald Hooghart, niet erkent.

Er is al een bond bij Huize Ashiana, die onder leiding staat van Murwin Leeflang, die aangesloten is bij C-47. Glaines Maawi, directeur van het Tehuis zegt aan Starnieuws dat ze een brief ontving, waarin toestemming werd gevraagd door de nieuwe bond om te vergaderen. Zij heeft geen toestemming gegeven, maar heeft ook niet geweigerd. De zaak is in het midden gelaten. Van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zijn er ook geen instructies gegeven om de nieuwe bond te erkennen. Het personeel heeft gewoon onder werktijd kunnen vergaderen en het besluit genomen om een actiemodel uit te voeren.

Ingrid Myland van de bond zegt aan Starnieuws dat de nieuwe bond sinds 11 februari is opgericht. De personeelsleden zijn ontevreden over het wensenpakket dat door het bestuur-Leeflang is ingediend. De zaak is bij de rechter beland, maar er is geen zicht op een oplossing. Het personeel heeft zich gewend tot het ministerie en president Desi Bouterse. Op hun schrijven hebben zij tot nu toe geen antwoord gekregen. Myland zegt dat dit actiemodel gehanteerd zal worden totdat het ministerie de bond erkent. Myland zegt dat de nieuwe bond 120 van de ruim 200 werknemers vertegenwoordigd.

Carlos Helberg
  1. bond 9
  2. nieuwe 5
  3. ministerie 4
  4. zegt 4
  5. tehuis 3