1. vorige
  2. volgende

Arnold D

PARAMARIBO - Arnold D. wil persoonlijk zijn verontschuldiging aanbieden aan zijn vriend wiens auto hij in februari 2013 heeft verduisterd en verkocht, omdat hij spijt heeft van wat hij heeft gedaan.  

Zijn spijtbetuiging, zijn bekentenis en het feit dat hij vrijwillig heeft meegewerkt aan het onderzoek zijn voor advocaat Shefani Amirkhan aanleiding geweest om rechter Daniëlle Karamatali maandag te vragen hem een milde straf op te leggen.

D. is voor het eerst in aanraking gekomen met justitie. De rechter veroordeelde hem, geheel volgens de eis van de openbare aanklager, Shanta Mahadew, tot een gevangenisstraf van acht maanden waarvan vier voorwaardelijk met aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest en een proeftijd van drie jaar.

Mahadew zei dat de verdachte het voertuig voor tweeduizend Amerikaanse dollar aan een autohandelaar heeft verkocht door documenten valselijk op te maken. De autohandelaar verkocht de auto op zijn beurt door aan een vrouw, die het voertuig doorverkocht. De vriend van de verdachte zei gisteren, toen hij als getuige werd gehoord, dat hij zijn auto terug wil. Hij had in goed vertrouwen de auto achtergelaten voor D. Deze zei overigens aan de rechter dat hij bereid is de benadeelde te vergoeden. Volgens zijn verklaring ter terechtzitting heeft hij de opbrengst gebruikt om studiekosten te betalen.
  1. auto 4
  2. verkocht 3
  3. rechter 3
  4. vriend 2
  5. mahadew 2