1. vorige
  2. volgende

Parlementariër vreest herhaling financiële chaos

PARAMARIBO, 16 apr – Suriname koerst richting financiële chaos en wanorde. Dit stelt parlementariër Winston Jessurun (Nieuw Front/DA 91). Het is wat de nieuwe regering over te nemen krijgt na vijf jaren bestuur van de NDP. Een herhaling van vijftien jaar geleden.

Toen moest de net aangetreden Nieuw Front-regering ook een financiële Augiasstal opruimen. Het was de nasleep van vier jaren NDP-regiem. “De komende regering moet extra werk verzetten om de financiële puinhoop op te ruimen. Deze zelfde situatie had zich voorgedaan in 2000, nadat de regering Wijdenbosch was afgetreden door vervroegde verkiezingen”, zegt Jessurun tegenover Dagblad Suriname.

Na 2000 moest de buikriem worden aangehaald, werd de financiële wansituatie geordend en een monetaire kasreserve opgebouwd. De vraag is wat het straks wordt na de verkiezingen. “De verwikkelingen momenteel in het land met miljarden aan schuld en het devalueren van de Surinaamse munt zijn allemaal aanwijzingen dat na de verkiezingen weer een herhaling zal plaatsvinden als in 2000”, aldus Jessurun.

  1. financiele 4
  2. regering 4
  3. jessurun 3
  4. verkiezingen 3
  5. suriname 2