1. vorige
  2. volgende

‘Drie bestuursleden verlaten Ping’

Mark Jankie, bestuurslid van de politieke partij Ping, heeft onlangs zijn lidmaatschap bij de partij opgegeven.‘Er is geen democratie binnen de partij. De voorzitter heeft een paar kandidaten toegelaten die ik niet eens ken. Ik heb ze nooit gezien of gesproken. Hij heeft gewoon mensen genomen en op de lijst geplaatst. Ik wilde niet chanteren. Alles moest vlot verlopen. Maar naderhand gevraagd naar een gesprek met de kandidaten, weigert de voorzitter dat ook. Het lijkt alsof deze man het karretje alleen wil trekken. Ik ben niet de enige die ontevreden is. Er zijn naast mij ook twee andere bestuursleden die de partij verlaten. Samen verlaten dus drie bestuursleden de partij’, zegt Jankie.
De kandidatenlijst van Ping is volgens Jankie op dezelfde dag van de indiening klaargemaakt. ‘Een paar mensen die afspraken hadden, zijn niet komen opdagen, dus moest de voorzitter gewoon rennen en hier en daar zoeken naar kandidaten’, beweert Jankie. Hij geeft ook aan dat voorzitter Ramsoender Jhauw één issue heeft waarop hij blijft hameren, en dat is corruptie. Jankie geeft aan dat hij voornemens is richting DOE of Abop te gaan, maar hij heeft naar zijn zeggen nog geen besluit genomen.
Jhauw wilde in eerste instantie niet reageren. Naderhand gaf de voorzitter van Ping aan dat de beschuldigingen richting zijn adres op onwaarheden berusten. ‘Deze mensen denken dat meneer Jhauw een bank is waar ze allemaal kunnen roven. Ze hebben zich vergist. Ze dachten dat meneer Jhauw zou wijken voor hun chantage. Ze zeggen dat zij honderden mensen hebben die achter hun staan. Niets is minder waar. Jankie heeft twee dagen geleden tijdens de bestuursvergadering aangegeven dat hij financiële problemen heeft. Hij zei:‘ik heb SRD 3200 nodig en als u mij dat niet geeft of niet leent, dan ga ik naar Abop of naar DOE’. ‘Zij gaan mij helpen en ik ga niet kijken naar waarden en normen. Wilt u het doen of niet?’ Ik zei:‘sorry, dat ga ik niet doen’’, aldus Jhauw.
Kavish G.
  1. jankie 6
  2. partij 5
  3. voorzitter 5
  4. jhauw 5
  5. mensen 4