1. vorige
  2. volgende

V7 gaat voor veilige woonwijken bestrijding criminaliteit en creatie werkgelegenheid


Tijdens de gesprekken met de bewoners vandaag tijdens de V7-Waka werd benadrukt dat V7 onder meer gaat voor een veilige woonomgeving, de bestrijding van criminaliteit en corruptie en het scheppen van goedbetaalde jobs.

“Vooral op sterk ondernemerschap zullen we ons focussen, maar ook op gelijke kansen voor eenieder. Gelukkig ouder worden is ook een heel belangrijk onderdeel van ons beleid,” aldus Mike Noersalim van PL.

Verenigd in V7 hebben leden en sympathisanten van de Broederschap voor Eenheid in de Politiek (BEP), Vooruitstrevende Hervormde Partij (VHP), Pertjajah Luhur (PL), Nationale Partij Suriname (NPS), DA’91 en Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) vanmiddag de V7-Waka gehouden.

Nadat ze zich verzameld hadden bij het partijcentrum van de BEP aan de Nieuwweergevondenweg nabij de Indira Gandhiweg, vertrok de enthousiaste groep richting Menckendam. Alle V7-leiders waren aanwezig.

Voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de VHP gaf omstreeks vijf uur het officiële startsein. Hij gaf onder meer aan het zeer belangrijk te vinden dat het volk ziet de hechte eenheid van V7 ziet. “We gaan naar de mensen toe om de boodschap van hoop te brengen. We zeggen de buurtbewoners dat ze recht hebben op een betere regering en een beter Suriname,” zei hij.

Santokhi stelde dat V7 geen leiders heeft die arbeiders en ondernemers naar zich toe roepen om ze onder druk te zetten omdat ze bang zijn niet betaald te zullen worden voor geleverde diensten. Er resten nog vijf weken aleer ze niet meer bang hoeven te zijn. “Laat je niet intimideren, laat je niet onder druk zetten. Als we aanzitten, zullen we je zeker betalen. We zullen het volk leiden naar een veel betere toekomst,” verzekerde de V7-leider.

Samen met NPS-voorzitter Gregory Rusland, PL-voorzitter Paul Somohardjo, BEP-voorzitter Celsius Waterberg, SPA-voorzitter Guno Castelen en DA’91-voorzitter Winston Jessurun bracht Santokhi de boodschap van V7 aan degenen die daar oor voor hadden.

Met wapperende vlaggen en onder begeleiding van een brassband liepen de V7-aanhangers Menckendam richting Highway. De verschillende leiders namen de tijd om hun boodschap van vernieuwing, verjonging, vrede, veiligheid, verbetering, vooruitgang en volk voorwaarts te delen met de buurtbewoners.

Menckendam is één van de wijken waar de PL eerder huis-aan-huisbezoeken heeft afgelegd. In Paramaribo staat Noersalim namens deze partij op nummer 14 van de V7-lijst. Hij heeft een goed gevoel overgehouden aan de Waka. De buurtbewoners hebben veelal positief gereageerd, laat de Communicatiedienst van PL weten.

Het belangrijkste vindt Noersalim dat met deze activiteit V7 haar eenheid heeft kunnen tonen: “We zijn een grote combinatie, geen zes losse partijen. Het is daarom belangrijk dat we die eenheid tonen, en dat is ons vandaag heel aardig gelukt.”

  1. voorzitter 6
  2. eenheid 4
  3. partij 4
  4. waka 3
  5. belangrijk 3