1. vorige
  2. volgende

Leerkrachten bouwen carrière op nepdiploma

PARAMARIBO, 26 mrt – Het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling heeft ontdekt dat sommige leerkrachten nepdiploma’s hebben ingediend. Volgens Roy Narain, topfunctionaris op het ministerie, blijkt een aantal leerkrachten valse diploma’s, certificaten en cijferlijsten te hebben ingediend.

Hun sollicitatie en carrièrebeoordeling zijn dus eigenlijk gestoeld op valse gronden. Dat kan voor aardig wat problemen zorgen, aangezien het ambtelijk loon niet mag worden verminderd volgens de wet. Narain zegt tegenover de Times of Suriname dat het geknoei ontdekt is tijdens de jaarlijkse administratieve mutatie. Op sommige diploma’s staan alleen de initialen van voornamen met daarnaast de achternaam voluit.

Volgens Narain is het gebruik ook de voornamen voluit te schrijven op diploma’s. Dat slechts initialen werden gebruikt, wekte dus argwaan. Wie gevat wordt krijgt de mogelijkheid alsnog opleidingen te volgen tot het gewenste niveau. Als dan nog de betreffende personen te licht wordt bevonden, mag die een andere werkplek zoeken.

  1. narain 3
  2. diplomas 3
  3. ministerie 2
  4. ontdekt 2
  5. leerkrachten 2