1. vorige
  2. volgende

Treinproject poelepantje aangehouden


De eerder aangekondigde tramverbinding van Poelepantje in Paramaribo naar het district Para zal pas in 2018 een feit zijn. Het project is aangehouden, zegt president Desi Bouterse.

Het staatshoofd vindt het jammer dat critici het steeds hebben over slechts een treinverbinding. Het is volgens Bouterse veel meer dan slechts een treinproject. Het is de modernisering van de vieze achterbuurten in Wanica.

Het Nederlandse bedrijf Strukton moet de spoorlijn aanleggen. Het project kost 130 miljoen euro en wordt gefinancierd door ING.

De trein gaat vanuit Paramaribo naar het 30 kilometer zuidelijker gelegen plaatsje Onverwacht lopen. Het is de bedoeling dat de spoorlijn later nog wordt doorgetrokken naar de internationale luchthaven Johan Adolf Pengel in Zanderij.

De verwachting was dat de eerste trein voor de verkiezingen van 25 mei 2015 moest rijden.

Bouterse zegt dat volgens de nieuwe planning eind 2016 gestart zal worden met de bouw van de spoorlijn. Die moet in 2018 af zijn.

De voorbereidingen stoppen niet, die worden normaal voortgezet, zei Bouterse maandag aan journalisten. Hij hoopt dat een nieuwe regering dit project zal voortzetten.

  1. bouterse 4
  2. project 3
  3. spoorlijn 3
  4. paramaribo 2
  5. zegt 2