1. vorige
  2. volgende

Ingenieur krijgt ontzegging rijbevoegdheid voor 6 maanden

Kantonrechter Anandkoemar Charan heeft de rijbevoegdheid van de ingenieur en consultant, Andre Samsin, voor zes maanden ingetrokken. Samsin kreeg hiernaast ook een voorwaardelijke straf van twee maanden, een geldboete van SRD 4.000, subsidiair 8 weken hechtenis en een geldboete van SRD 750 voor gevaarlijk rijden subsidiair 4 weken hechtenis.
Samsin heeft op 30 december 2013 onder invloed van alcohol gereden, waardoor hij twee aanrijdingen op de kruising van de Hendrikstraat en de Johannes Mungrastraat heeft veroorzaakt. Volgens de benadeelde Cairo had hij net bij de verkeerslichten op de kruising gesorteerd. Het verkeerslicht aan zijn kant was rood. Op een gegeven moment kwam de verdachte met volle vaart aan. Hij haalde hem in en schuurde zijn voertuig tegen dat van Cairo. Samsin reed de kruising op en ramde het voertuig van de benadeelde Niamat van achteren.
Volgens Niamat stapte de verdachte stomdronken uit, waardoor hij besloot om de autosleutels van Samsin af te pakken, zodat hij geen verder gevaar voor het verkeer kon vormen. Samsin begon tekeer te gaan. Hij rukte zijn autosleutels uit de handen van Niamat, stapte in zijn auto en reed weg. Volgens getuigen moesten bijna alle voertuigen aan de Kernkampweg aan de kant gaan, omdat de verdachte als een gek op de weg reed. Hij werd in de buurt van de Charlesburgweg door de politie aangehouden. De verdachte gaf toe dronken te zijn geweest. Hij gaf aan de plaats te hebben verlaten, omdat hij zich bedreigd voelde.

  1. samsin 6
  2. verdachte 4
  3. kruising 3
  4. reed 3
  5. niamat 3