1. vorige
  2. volgende

Jaggernath: Een dokter met een stem in het parlement

Djoties Jaggernath, lijsttrekker V7 in Nickerie. Geboren en getogen Nickeriaan, opgegroeid tussen de rijstkorrels en zijn huisartsen diploma behaald in Nederland. In 1996, op 31-jarige leeftijd, keert de jonge arts terug naar het rijstdistrict en begint zijn praktijk daar. Al bijna twintig jaren hoort Djoties Jaggernath de noden van zijn patiënten en het volk aan. De VHP'er Jaggernath is de lijsttrekker van V7 in Nickerie. “In mij moet de Nickeriaanse gemeenschap dezelfde dokter zien, maar nu met een stem, waarmee ik hun belangen kan behartigen in het parlement”, zegt Jaggernath aan Starnieuws.

Jaggernath is getrouwd en heeft een dochter van vijftien. Zij zit op het VWO en hoopt ook arts te worden als haar vader. Jaggernath vertelt dat hij sedert 1996 actief is in de politiek. Zijn familie en ouders zijn al generatieslang VHP’ers. Toen joinde hij deze partij ook en werd lid van de Adviesraad. In 2002 stapte hij over naar de NDP. Dit, omdat hij dikke maatjes was met een NDP-politicus en om de vriendschap te benadrukken, ondersteunde hij de paarse partij. “De dag waarop Chan Santokhi tot voorzitter van de partij werd gekozen, keerde ik terug naar huis. Ik joinde de oranje partij weer”, deelt Jaggernath mee.

Over de huidige politiekvoering heeft Jaggernath geen goed woord over. Er wordt veel met vuil gesmeten en principes, normen en waarden worden overboord gegooid, meent de politicus. “Het lijkt erop alsof leugens steeds van waarheden winnen. Er wordt nu op de man gespeeld in plaats van op de bal. Deze manieren zijn geen methodes om politiek te voeren. Respect moet er altijd zijn”, meent Jaggernath.

De politicus gaat ervan uit dat genoeg Nickerianen in hem geloven en dat hij binnenkomt. Hij wil zich inzetten voor de gezondheidszorg, de agrarische sector, onderwijs, woningnood en ook zou hij de levensstandaarden willen verheffen. Om gekozen te worden brengt de arts zijn boodschap huis aan huis. Ondro Oso meetings, individuele gesprekken en groepsgesprekken maken deel uit van het verkiezingsprogramma. De grote massameetings zijn niet uitgesloten. Wat Jaggernath erg belangrijk vindt, is dat de gesprekken op eerlijkheid moeten zijn gebaseerd. “Alleen zo kan je mensen overtuigen. Ik vertel hen dat ik dezelfde arts zal blijven en dat de relatie zal blijven. Alleen kan ik dan een bredere uitvoering eraan geven”, voegt Jaggernath toe aan het gesprek.

Op de vraag of hij de SRD 15000 die parlementariërs verdienen aantrekkelijk vindt en daarom voor de politiek kiest, lacht Jaggernath hard. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik veel meer dan dat verdien met mijn poli. Als ik gekozen wordt tot parlementariër, zal ik achteruitgaan in salaris”, beargumenteert de VHP-kandidaat lachend.

Wanita Ramnath
  1. jaggernath 12
  2. arts 4
  3. partij 4
  4. politiek 3
  5. politicus 3