1. vorige
  2. volgende

Jörgen Raymann en Mahin Jankie hebben vrijdag tijdens de jaarlijkse lintjesregen

DEN HAAG - Jörgen Raymann en Mahin Jankie hebben vrijdag tijdens de jaarlijkse lintjesregen een koninklijke onderscheiding ontvangen. Raymann is in Almere benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje- Nassau. Jankie heeft in Nijmegen de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje- Nassau ontvangen.  

Raymann is werkzaam als cabaretier en presentator in Nederland en in Suriname, onder meer bekend van circa 25 seizoenen van de latenightshow RAYMANN!. Daarnaast was hij onder andere actief als begeleider van jonge cabaretiers, en zet hij zich in voor kindertehuizen in Suriname en voor het project Verder leren dan je neus lang is. Hij maakt door het geven van workshops maatschappelijke taboeonderwerpen bespreekbaar, zoals huiselijk geweld.

Al bijna 40 jaar zet Jankie zich in voor de rechten van de multiculturele samenleving en in het bijzonder van de Surinaamse Nederlanders. Als medeoprichter en bestuurslid van de Werkgroep Tegen Discriminatie Hatert en Stichting Anti-discriminatie bureau Nijmegen heeft Jankie diverse acties tegen discriminatie op touw gezet. Maar ook als secretaris en later als voorzitter bij Sociaal Culturele Vereniging DJOTIE heeft hij zich hard gemaakt voor de belangen van de Surinamers in Nijmegen. Mede door zijn inzet is de Adviescommissie Allochtonen (ACA) in Nijmegen ingesteld.

Jankie is ook medeoprichter en voorzitter van de Zorginstelling Multidag Nijmegen. Jankie is voorzitter van de Vereniging Surinaamse Nederlanders (VSN) en van de Vereniging van Reizigers (VVR) die opkomen voor de belangen van Surinamers in Nederland.
  1. jankie 6
  2. nijmegen 5
  3. raymann 4
  4. discriminatie 3
  5. voorzitter 3