1. vorige
  2. volgende

Barcelona uitgeloot tegen Bayern München

Pep Guardiola heeft met Barcelona twee keer de Champions League gewonnen. (Foto: BBC) Barcelona komt in de halve finale van de Champions League uit tegen Bayern München van coach Pep Guardiola. Met Guardiola, de voormalige trainer van Barcelona, heeft de Spaanse club een reeks successen geboekt. Real Madrid zal zijn titel verdedigen tegen Juventus, die sinds 2003 weer in de halve finales van de Champions League staat.

De halve finales worden gespeeld op 5 en 6 mei, waarbij de ‘return’ wedstrijden een week later worden afgewerkt. Guardiola heeft 13 trofeeën als manager in de wacht gesleept. In 2009 en 2011 heeft hij met Barcelona de Champions League gewonnen. De huidige manager van Bayern München heeft vier jaar de scepter gezwaaid bij Barcelona. In elk van zijn zes seizoenen als manager, vier bij Barcelona en nu twee bij Bayern, heeft hij de halve finale bereikt van de Champions League.

Ook Real’s manager Carlo Ancelotti wordt herenigd met één van zijn voormalige clubs. Hij heeft de Italiaanse club Juventus van 1999-2001 gecoacht. De loting die vanmorgen heeft plaatsgevonden, laat de mogelijkheid open voor een Europa Cup finale tussen de Spaanse giganten Barcelona en Real Madrid. Tot nog toe is dat nog nooit gebeurd. De aartsrivalen zijn dit seizoen ook in de strijd voor de Spaanse landstitel. De finale van de Champions League wordt op 6 juni gespeeld in het National Stadium van Berlijn, Duitsland.

In de loting voor de halve finale van de Europa League ziet titelverdediger Sevilla zich geplaatst tegen Fiorentina, terwijl Napoli uitkomt tegen Dnipro. De uitkomst van de loting creëert een kans voor een volledige Italiaanse Uefa Cup Finale. Er zijn tot nog toe vier volledig Italiaanse Uefa Cup finales geweest, maar geen sinds het toernooi is omgedoopt in 2009. De eerste halve finale wedstrijd voor de Uefa Cup wordt op 7 mei gespeeld.

  1. barcelona 7
  2. league 7
  3. finale 7
  4. champions 6
  5. halve 6