1. vorige
  2. volgende

Leider Nationale Partij Suriname: intimidatie alom

PARAMARIBO, 2 mei – “Intimidatie alom.” Dit zegt voorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname, NPS, over de verkiezingsatmosfeer. Er wordt druk uitgeoefend op burgers. Mensen die vlaggen van de regerende NDP op hun erf hebben staan, zijn niet wat ze lijken.

“Ze zeggen tegen ons dat ze belangen hebben te beschermen en dat ‘we daarom die vlaggen toestaan, maar we willen jullie vlaggen ook hebben”, aldus Rusland. Hij zei dit tijdens de één mei viering. Onder meer in het district Commewijne zou dit het geval zijn. Mensen worden als het ware gedwongen, verleid tot gespleten gedrag. Werk geldt als lok- of pressiemiddel. “Op ministeries worden honderden mensen aangetrokken.”

Via banen wordt dan geprobeerd politieke zieltjes te winnen. Het is een overigens rond elke verkiezingsperiode terugkerend fenomeen. Of het ook werkt en mensen dus echt stemmen op de werkverschaffer, is nooit wetenschappelijk onderlegd. VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi had het over werkloosheid onder jongeren en drop-outs. Als V7 aan de macht komt, wordt afgerekend met malaise en misbruik.

  1. mensen 4
  2. vlaggen 3
  3. mei 2
  4. voorzitter 2
  5. rusland 2