1. vorige
  2. volgende

Abdoel krijgt mysterieus 1,5 ha

Een terrein ter grootte van 1.5 hectare, dat oorspronkelijk bestemd was voor het opzetten van bouwkavels, is op mysterieuze wijze in handen gekomen van de NDP’er Amzad Abdoel. Hij is assembleelid van de NDP tevens DNA-kandidaat voor de komende verkiezingen. Dit terrein staat aan de Leiding 8. ‘Ondanks het negatief advies van de toenmalige dc van Wanica, Rewin Jiawan, is het perceel toch gegeven aan Abdoel’, geeft de voorzitter van de Buurt- en Belangenorganisatie van Leiding 8, J. Sewpersad, mee aan Dagblad Suriname. Ondanks vrees voor rancune vanuit de zittende regering wil hij toch zijn relaas kwijt. ‘Die mensen van Leiding 8 en omgeving willen Abdoel niet zien. Ze gaan hem wegjagen wanneer hij durft daar in de buurt te komen’, aldus Sewpersad.
In de periode 2009 en 2010 is het terrein ontbost. Volgens planning zouden er 32 bouwkavels ter grootte van 50 meter breed en 300 meter lang gemaakt en uitgegeven worden aan vooral minderbedeelde burgers. Maar bij het aantreden van de regering Bouterse-Ameerali werd het voorstel, dat was ingediend bij het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeleid, in de prullenmand gestopt. Wie schetst de verbazing van de Buurt en Belangenorganisatie wanneer zij erachter komt dat Abdoel het perceel krijgt van de Staat. ‘Dan komt Abdoel doen alsof hij opkomt voor de belangen van de minderbedeelde burgers’, aldus Sewpersad.
De gezinnen die in woningnood verkeren, wonen onder erbarmelijke omstandigheden, zegt Sewpersad. ‘Ze wonen in een hoekje van een perceel van een of ander familielid.’ Volgens calculaties zouden te Leiding 8 ook bouwkavels verrijzen, evenals de projecten te Rahemel, Bomaweg, Nieuwweergevondenweg, Leiding 10 A en Leiding 19, waar de bewoners een stuk perceel hebben gekregen van de Staat. Ondanks herhaalde pogingen was Amzad Abdoel niet bereikbaar voor wederhoor.

Asha Gajadien-Bhagwat

  1. abdoel 6
  2. leiding 6
  3. perceel 4
  4. sewpersad 4
  5. terrein 3