1. vorige
  2. volgende

Dorpskapitein gevonnist voor seksueel misbruik

Rechter Lydia Ravenberg heeft Waisi L. (64) vrijdag gevonnist voor seksueel misbruik van zijn negenjarige kleindochter. Ze vonniste 36 maanden cel waarvan twaalf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van twee jaar.

Zij zegt dat het bewijs is geleverd dat de man schuldig is aan feitelijke aanranding. Het Openbaar Ministerie eiste zes jaar cel. Deze zaak kwam aan het rollen op 6 maart 2020.

Het meisje bevond zich die dag aan de achterzijde van de woning van haar grootouders. Haar grootvader was bij haar. Op het moment dat haar grootmoeder al zoekend naar haar kwam, koos de verdachte het hazenpad. Het meisje zette toen uiteen dat haar opa haar seksueel had betast. Volgens de rechter heeft het kind op een kinderlijke manier over het gebeuren verteld. Het meisje heeft verklaard hoe bevreesd zij was toen opa zich aan haar heeft vergrepen. Omdat opa zwaar is en op haar lag, kon zij niets doen.

Advocaat Radjesh Bhoewar bracht onder de aandacht van de rechter dat Waisi L. heeft verklaard dat het strafbare feit in 2016 zou zijn voltrokken en niet in 2020 zoals het meisje verklaart. Gelet op het feit dat Waisi L. voor het eerst in aanraking is gekomen met justitie en ook met gezondheidsproblemen kampt, verzocht hij de rechter om milder te zijn bij het wijzen van het vonnis.
  1. rechter 4
  2. meisje 4
  3. waisi 3
  4. opa 3
  5. seksueel 2