1. vorige
  2. volgende

R&B-legende Ben E King overleden

Ben E King, R & B en soulzanger is donderdag overleden. (Beeld: BBC) R & B en soul zanger Ben E King, die het best bekend staat voor zijn klassieke Stand By Me , is overleden op 76-jarige leeftijd. Hij begon zijn carrière in de late jaren 1950 met The Drifters. Hij zong de hits There Goes My Baby en Save The Last Dance For Me . Nadat hij solo ging, haalde hij de Amerikaanse top 5 in 1961 met Stand by Me .

Met Spanish Harlem, Amor, Don’t Play That Song en Supernatural Thing heeft King ook veel successen geboekt. Tussen 1961 en 1975 had hij zes nummers op de Amerikaanse Billboard top 40. Zijn publiciteitsman Phil Brown zei dat de zanger donderdag is overleden.

King was geboren als Benjamin Earl Nelson. Hij begon met de groep The Five Crowns , die later werd omgedoopt in The Drifters toen de manager van de band zijn vorige bandleden ontsloeg. King heeft het lied There Goes My Baby samen geschreven en meegezongen. In 1959 was het nummer 2 op de Amerikaanse top. Een verschil in mening over de betaling van loon, maakte dat King solo ging. Zijn eerste solo-hit Spanish Harlem kwam in 1961, gevolgd door Stand By Me.

Stand By Me, Spanish Harlem en There Goes My Baby staan allemaal lijst van 500 liederen die Rock en Roll bekend hebben gemaakt. De nummers waren allen goed voor een Grammy Hall of Fame Award.

King is de tweede grote R&B soulzanger die binnen een maand is overleden. Op 12 april is Percy Sledge op 74-jarige leeftijd in zijn woning in Baton Rouge, Louisiana overleden. Hij is overleden aan de gevolgen van kanker. Sledge was vooral bekend van zijn eerste solo-hit When a man loves a woman . Andere nummers waar hij bekend voor staat zijn Take time to know her en My Special Prayer . Daarnaast zong hij ook Love me tender, een nummer dat Elvis Presley had geschreven.

  1. king 7
  2. overleden 6
  3. bekend 4
  4. stand 4
  5. the 4