1. vorige
  2. volgende

De ‘Stichting Leraren Frans in Suriname’ breidt zich uit

Wie in Suriname Frans wilde leren, kon al enige tijd terecht op de bovenverdieping van de Letitia Vriesdelaan 16. Nu is iedereen, die geïnteresseerd is in de Franse taal ook welkom in het buurpand op nummer 14. Na enige weken sloop- en bouwwerk is de eerste fase van de renovatie van Le Quatorze - Nummer 14 - afgerond.


Het instituut is in de eerste plaats gericht op het aanleren van Frans als een vreemde taal. Er zijn op dit moment 62 individuele studenten ingeschreven, op vier verschilde lesniveaus. Daarnaast worden er lessen verzorgd aan veertig personen verbonden aan het Surinaams Diplomatiek Instituut en elf militaire officieren van het Nationaal Leger. De opleiding van de diplomaten wordt bekostigd door de Franse ambassade voor Suriname en Guyana, terwijl de Franse lessen voor de legerofficieren betaald worden door het Franse ministerie van Defensie, meldt de Stichting Leraren Frans in Suriname.

Donderdag zijn de conversatiesessies begonnen waarbij mensen die al wat Frans spreken hun spreekvaardigheid kunnen verbeteren. Ook kunnen nieuwe studenten zich inschrijven voor de lessen die op 1 juni beginnen. De studenten die nu de Franse lessen volgen, stromen op 31 mei door naar een volgend lesniveau, indien zij hun vervolgtest goed afleggen.
La Fondation des professeurs de français au Suriname’ lanceert deze week een promotiecampagne voor de Franse lessen, via sociale media. Ook de populaire zangers Ray Neiman en Kenny B en de bekende Ruben del Prado werken mee aan het promoten van de Franse taal in Suriname. Kenny B: Je parle un petit peu français (Ik spreek een beetje Frans).
  1. franse 7
  2. suriname 5
  3. frans 5
  4. lessen 5
  5. taal 3