1. vorige
 2. volgende

Jubithana: “Er is aandacht voor toerisme na de pandemie”

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is volgens minister Albert Jubithana nu bezig met de eigenaren van de kleine vakantieoorden, om die tegemoet te komen, zodat zij hun onderneming draaiende kunnen houden. De afgelopen twee jaar was het vanwege de COVID-19-pandemie zeer moeilijk voor deze groep om te kunnen overleven. Zij hebben door de weersomstandigheden ook schade geleden.

Alle sanitaire faciliteiten op de kleine oorden in het district Para moeten voldoen aan de eisen van een toeristisch oord. Dat is waaraan er wordt gewerkt. Er wordt hiervoor een pilotproject uitgevoerd. Minister Jubithana legt uit dat de faciliteiten niet alleen goed moeten zijn voor buitenlandse toeristen, maar ook voor Sranansma.

Met betrekking tot de conceptwet Toerisme, geeft de minister aan dat deze zich momenteel in een tweede fase bevindt. Vorige week woensdag heeft Jubithana tijdens de Raad van Ministers gezegd, dat de juiste wegen worden bewandeld om te komen tot de behandeling van deze wet.

Er kunnen nu meer toeristen Suriname binnenkomen, aangezien de COVID-maatregelen verder zijn versoepeld.

 1. minister 3
 2. jubithana 3
 3. toerisme 2
 4. kleine 2
 5. komen 2
 1. Reacties uit de app

 2. Billie

  Alleen die entree fee....

 3. Ondrobon

  Wishful thinking