1. vorige
  2. volgende

Readytex Art Gallery in de Atlantic World Art Fair

PARAMARIBO - Readytex Art Gallery participeert ook dit jaar van 20 april tot en met 5 mei in de Atlantic World Art Fair (AWAF) die gepresenteerd wordt op toonaangevend en wereldwijd online kunstplatform en -marktplaats, Artsy. AWAF 2022 presenteert twaalf galeries en kunstprojecten die werken met getalenteerde kunstenaars uit het Caribisch gebied, de Atlantische eilanden en de diaspora in de regio en is te bezoeken op Artsy: https://www.artsy.net/fair-organizer/atlantic-world-art-fair.

Kunstenaar en curator-in-residence Miguel Keerveld heeft voor de virtuele booth van de galerie een prachtige collectie samengesteld met kunstwerken van de volgende zestien beeldend kunstenaars: Reinier Asmoredjo, Paul Chang, Leonnie van Eert, Sri Irodikromo, Kenneth Flijders, Shaundell Horton, Miguel Keerveld, Kurt Nahar, Rinaldo Klas, John Lie A Fo, Dhiradj Ramsamoedj, Xavier Robles de Medina, Kit-Ling Tjon Pian Gi, René Tosari, Steven Towirjo en Wilgo Vijfhoven. Deze collectie is in Suriname ook fysiek uitgestald op de tweede verdieping van Readytex Art Gallery.

De participatie valt dit jaar binnen het veelzijdige programma van het ALAKONDRE: A Space in Time project dat Readytex Art Gallery een jaar lang uitvoert in samenwerking met Keerveld. Geïnspireerd door de boeiende dialogen en het groeiende momentum binnen het project met de galerie, nam hij ook voor AWAF de curatorsrol op zich.

Op social media is er informative over updates van het uitgebreide programma van online events, waaronder kritische gesprekken, paneldiscussies en atelierbezoeken. Vrijdag host Readytex Art Gallery een panel met moderator Keerveld die een gesprek heeft met onafhankelijk theatermaker Alida Neslo en beeldend kunstenaar Xavier Robles de Medina.

  1. art 6
  2. readytex 4
  3. keerveld 4
  4. gallery 3
  5. jaar 3