1. vorige
  2. volgende

Geestelijke leiders dragen Coronie op aan God

Shirly Tjokropawiro en Evelyn Pawiroredjo uit Commewijne, na de processieloop.
Het district Coronie is in het weekend door geestelijke leiders opgedragen aan Jezus Christus. De plechtigheid werd na een voorbereiding van verscheidene weken, onder ruime belangstelling van het publiek gehouden op het Revoplein in Totness. Voorafgaand aan deze dienst is er een processieloop gehouden. De districtscommissaris van Coronie heeft zich laten vertegenwoordigen door districtssecretaris Lucie Doorson.

Het publiek droeg truitjes met het opschrift ‘Coronie opo gi Jezus’. “De dienst had ten doel om aan de Levende God te vragen om vergeving voor al het kwaad dat voorgaande generaties en de huidige hebben gedaan”, legt pastor Anton Douglas, de visiedrager van het opdragen van districten aan God, uit. Na het zingen van christelijke liederen door een zanggroep bestaande uit personen van Paramaribo en Coronie, deed pastor Edo Cruden van Charisma ministries een korte overdenking uit 2 Kronieken 7:14. Dit gedeelte gaat over het zich verootmoedigen voor God met als doel het ontvangen van herstel en verzoening voor een natie.

Het zich verootmoedigen voor God is ook in daden omgezet door de verschillende personen die namens elk van de vijf grote in Suriname voorkomende etnische groepen, te beginnen bij de inheemsen, in gebed gingen. Het publiek heeft steeds instemmend gereageerd op de vurige gebeden.

De avond had een vlot verloop en bestond uit gebeden, samenzang, een speciaal lied van Daniel Douglas ‘Blesi blesi’, en korte spreekbeurten. Een toppunt van de avond was het gebed tegen het kwade in het district door pastor Dennis Grootfaam en het proclameren van de zegen van God op het grondgebied en alle sectoren van het district door de pastors Edo Cruden en Lucia Boerleider.

Douglas zegt dat het opdragen districten aan God in Commewijne is gestart op 27 januari 2012. Deze visie is verder uitgevoerd in de districten Saramacca en Wanica in 2013 en in Para in het jaar 2014. Coronie is het vijfde district dat is opgedragen aan God.
  1. god 7
  2. coronie 5
  3. district 4
  4. publiek 3
  5. pastor 3