1. vorige
  2. volgende

V7 stelt oplossing waterprobleem als prioriteit voor Commewijne

Alle V7-kandidaten van Commewijne hebben tijdens de massameeting op vrijdag 8 mei te Tamanredjo aandacht gevraagd voor het feit dat burgers van dit district nog steeds niet kunnen beschikken over schoon en veilig drinkwater. Zij verzekerden dat V7 een oplossing hierin zal brengen. Zo stelde Marlon Budike (V7/NPS) dat het waterprobleem gedecentraliseerd zal worden aangepakt. Elke buurt zal zijn eigen watertoren krijgen en daarmee zal uit alle kranen water stromen. Volgens zijn medekandidaat Sheilendra Girjasing (V7/VHP) moet president Desi Bouterse zich schamen dat hij op billboards laat aangeven dat hij werkt. Want aan het waterprobleem in Commewijne heeft de regering niets gedaan.

Niets gedaan
Ruim een jaar terug had de president aangekondigd dat binnen zeven maanden het waterprobleem zou zijn opgelost, maar daarvan is niets te merken. Marienburg moet nog gebruik maken van vies water. Dagelijks komt er maar een half uurtje water uit de kraan. De wegen gaan kapot, omdat grote trucks met water af en aan gaan. Mensen die drie weken geleden al water hadden besteld, hebben tot nu toe toch geen water ontvangen. ‘Als V7 wint, gaan we onmiddellijk het waterprobleem oplossen’, zei Girjasing. Het eerste dat voor Commewijne zal moeten gebeuren, is dat NH de watervoorziening overdraagt aan SWM. ‘NH heeft geen verstand van waterdistributie’, vindt de DNA-kandidaat. Verder zal de Moricokreek worden geanalyseerd om na te gaan hoe dit kan bijdragen in de oplossing van het waterprobleem. Girjasing beloofde dat indien V7 wint, hij op 28 mei de daarvoor verantwoordelijke mensen al achter hun broek zal zitten over het waterprobleem.

Financieel beleid
Enrique Ralim, lijstduwer van V7 in Commewijne, ging in op de precaire financiële situatie van het land. ‘A libi kon tranga dankzij deze regering’, zei hij. Ralim vond dat op billboards niet alleen moet worden aangegeven dat deze president werkt, maar ook hoeveel schulden hij voor het land achterlaat. ‘Laat geen schulden achter, betaal je schulden’, riep hij de regering op. Ook Ingrid Karta-Bink, lijsttrekker van V7/PL in Commewijne, sprak over de financiële situatie in het land. Volgens haar wordt er misbruik gemaakt van het belastinggeld van het volk. Burgers moeten de riemen strakker trekken, omdat het geld dat zij verdienen niet genoeg is om rond te komen. ‘Maar uw stem zal het verschil uitmaken. U wil verandering. Eén keer per vijf jaren heeft u die plicht en dat recht. U gaat met uw stem ervoor zorgen dat er genoeg babyvoeding zal zijn en dat de boeren in Nickerie die oplossing krijgen waar ze naar snakken’, sprak ze.

Verstandig stemmen
Karta-Bink zei dat de binnenlandbewoners recht hebben op een goed milieu en dit bewerkstelligd kan worden door verstandig te stemmen. Burgers van Commewijne kunnen ervoor zorgen dat die ene grote sluis van Laarwijk gerenoveerd wordt en dat de waterkerende dam van Kroonenburg hersteld wordt. ‘U gaat ook ervoor zorgen dat die houtblokken die over de brug gaan, niet meer over die brug gaan maar via water getransporteerd wordt. U zal ook ervoor zorgen dat die tweede brug van Laarwijk-Domburg ontsloten wordt, waar we al drie jaar om vragen. Dat is door op V7 te stemmen op 25 mei. Investeer in onze toekomst met uw stem’, aldus Karta-Bink.

  1. water 7
  2. commewijne 6
  3. waterprobleem 6
  4. gaan 6
  5. ervoor 4