1. vorige
  2. volgende

Soemita: Verkiezing gaat tussen NDP, V7 en AC

KTPI-vergadering zaterdag te Tamanredjo. Willy Soemita, voorzitter van de KTPI, vindt dat deze verkiezingen gaat tussen 'drie grote blokken': De NDP, V7 en Alternatieve Combinatie (AC). Soemita vroeg op een structurenvergadering in Tamanredjo om de zetels van Commewijne om het district tot ontwikkeling te brengen. Hij was verheugd met de aanwezigheid van Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, en Waldy Nain van PDO. "Hiermee wordt de eenheid gedemonstreerd", concludeerde Soemita. Hij benadrukte dat niet voor niets deze partijen de Alternatieve Combinatie vormen.

Sawirjo Soeparman, lijsttrekker in Commewijne deelde mee wat hij van plan is met het district, wanneer hij wordt gekozen. “Ik zal me inzetten voor het oplossen van het fileprobleem. Als partij hebben we plaatsen geïdentificeerd die we kunnen gebruiken om wegen aan te leggen en bruggen om zo via een andere route Paramaribo te bereiken. Ook een driehoeks veerverbinding tussen Rust en Werk, Mariënburg en Leonsberg is in planning. Dit zal Commewijne ook verder ontsluiten". Soeparman zal zich ook inzetten voor de jongeren, goed onderwijs, medische voorzieningen en voor de seniorenburgers.

“Ik heb andere verplichtingen maar ik moest hier aanwezig zijn", zei Brunswijk. ”Ik kan mijn makker in de strijd, de KTPI, niet in de steek laten en moest hier zijn om de ondersteuning te geven.” Brunswijk zei dat hij bewust de samenwerking is aangegaan met de KTPI en de PDO. Hij weet wat de meerwaarde is van de KTPI en de PDO. Ook de speciale band tussen hem en Soemita, die teruggaat naar de Binnenlandse Oorlog, heeft bijgedragen tot de samenwerking. Volgens Brunswijk zal zonder AC niemand een regering kunnen vormen. Brunswijk zei dat AC in alle districten zetels zal halen.

Nain zei dat dit niet de eerste keer is dat hij samenwerkt met de KTPI. In het verleden is dat ook het geval geweest en hij heeft altijd goede herinneringen aan deze samenwerkingen overgehouden. “We hebben twee grote vijanden waartegen we moeten vechten namelijk armoede en corruptie en niet de NDP en V7, zei Nain. Hij feliciteerde de KTPI met de goede opkomst bij deze vergadering. ”Dit betekent dat de KTPI nog van grote betekenis is in Commewijne.” Hoofdbestuurslid van KTPI, Ingrid Wouden, merkte op dat er veel vrouwen aanwezig zijn op de vergadering omdat AC geluisterd heeft naar de roep uit de samenleving. Er zijn veel vrouwen gekandideerd door de partij op verkiesbare plaatsen.
  1. ktpi 9
  2. brunswijk 5
  3. soemita 4
  4. commewijne 4
  5. vergadering 3