1. vorige
  2. volgende

Finaleplaatsen voor Yelyco in Montjoly-toernooi

RÉMIRE-MONTJOLY — Yelyco heeft de finale van het internationaal volleybaltoernooi van Montjoly gehaald in zowel de mannen als vrouwenklasse. In hun laatste voorrondepartijen stuurden de Surinaamse kampioenen de twee ploegen van de organisaterende club zaterdagmiddag in Complexe sportif Freddie et Yvane Hardjopawiro in Rémire-Montjoly, Frans-Guyana met lege handen terug.

De mannen wonnen met 25-19, 25-13 en de vrouwen met 25-20, 25-12. Isaiah Myr, één van de ‘nieuwe’ spelers binnen Yelyco, heeft het naar eigen zeggen naar zijn zin. “Is een andere sfeer en zeker een ander gevoel”, zegt Myr, die vanuit rivaal Yellow Birds de overstap maakte, desgevraagd tegen de krant.

“In de derde set bijvoorbeeld tegen Matoury hadden we veel errors. We moeten die dus gaan minimaliseren”

Hij is vooral ingenomen met het feit dat hij vrijer kan spelen. “Het is tot nu toe leuk, omdat ik hier niet door het midden hoeft te scoren. Ik heb nog geen vaste positie, maar denk dat ik als passer-loper kan spelen.” Yelyco staat in de mannenfinale tegen rivaal Montjoly 1. “Ik ben enthousiast en gefocust voor de finale”, meent Myr. “Het voelt heel goed aan en ik kijk er naaruit.”

Janice Antonius kijkt ook uit naar de eindstrijd bij de vrouwen tegen Matoury, dat Yelyco eerder op de dag in de voorlaatste voorrondeontmoeting met 2-1 klopte. “We gaan alles op alles zetten om te winnen”, stelt Antonius, die naar eigen zeggen ready is om kampioen te worden. De aanvalster is ervan overtuigd dat er dan minder fouten gemaakt moeten worden. “In de derde set bijvoorbeeld tegen Matoury hadden we veel errors. We moeten die dus gaan minimaliseren en verdedigen”, aldus Antonius.

  1. montjoly 4
  2. yelyco 4
  3. - 4
  4. myr 3
  5. matoury 3