1. vorige
  2. volgende

Furnen Kofie: “president doet aan fisti prodo”

“Hoe kan Suriname portfoliohouder van het jeugdbeleid zijn in de regio, terwijl er al ruim twee jaar geen beleid is gemaakt voor onze jongeren. Er is in de afgelopen twee jaar geen structuur geweest met betrekking tot het jeugdbeleid. Geen functioneel jeugdparlement dat actief bezig was met jongeren," zegt jongerenvertegenwoordiger Furnen Kofie.

Er is volgens hem in de afgelopen twee jaar niets gedaan voor de jeugd, vooral tijdens de COVID-19-pandemie. Jongeren hadden het gevoel dat zij aan hun lot waren overgelaten. "De president doet aan fisti prodo,” zegt Kofie. Dat president Chan Santokhi een virtuele persconferentie heeft gehouden met jongeren uit het Caribisch gebied, vindt hij hypocriet, want terwijl Surinaamse jongeren op meerdere momenten gevraagd hebben naar een gesprek met het staatshoofd is dat nooit gekomen.

Het is van belang dat de president eerst met zijn eigen jongeren praat, voordat hij gesprekken voert met de rest van het Caribisch gebied. Kofie geeft aan dat de jongeren niet het gevoel hebben gehoord te worden door de regering. Het mag niet zo zijn dat omdat de 43ste Caricom-staatshoofdenvergadering hier gehouden wordt er ineens aandacht is voor de jongeren.

De jongerenvertegenwoordiger struikelt over het feit, dat de president nooit de moeite heeft genomen om deze cruciale groep te spreken en met deze groep te werken. Kofie zegt dat first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry meerdere projecten heeft uitgevoerd met betrekking tot de jeugd, maar niets is tot zover duurzaam. Er moeten duurzame projecten uitgevoerd worden voor onze jongeren, zegt hij. Het beleid van de regering moet jeugdvriendelijker gemaakt worden en er moet ook meer geld worden gestopt in de jeugd, vindt de jongerenvertegenwoordiger.

De toekomst van de jongeren moet verbeterd worden. De jongeren zijn bereid om hard te werken aan hun ontwikkeling en beleid. Aangezien er niets gedaan wordt voor de jongeren, is Kofie van mening dat de president aan fisti prodo doet. Hij heeft nog steeds het gevoel dat jongeren worden uitgesloten van ontwikkeling.

“Laten de ministeries van Regionale Ontwikkeling en Sport, Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, maar ook het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, opgedragen worden om onze jongeren aan te horen en met projecten te komen voor hun,” zegt Kofie.

  1. jongeren 13
  2. kofie 6
  3. zegt 5
  4. president 5
  5. jaar 3