1. vorige
  2. volgende

Volleybalsters Yelyco kampioen Montjoly-toernooi

RÉMIRE-MONTJOLY — Speelsters van Yelyco gaan uit hun dak nadat aanvoerster Laul Sirder Behary van Matoury geen succes heeft in haar laatste actie. Daarmee bezorgt ze Yelyco niet alleen de zege, maar ook het kampioenschap van het internationaal volleybaltoernooi van Montjoly bij de vrouwen. De tiebreaker volgde nadat ploegen elk twee sets van elkaar hadden afgesnoept. Yelyco won de eerste en vierde (25-11, 25-21) en Matoury de tweede en derde (beide met 25-22).

Het redelijk goed opgekomen publiek in Complexe sportif Freddie et Yvane Hardjopawiro in Rémire-Montjoly heeft zienderogen genoten van de enerverende partij. Yelyco kreeg in de derde set een tegenslag toen spelverdeelster Daphinia Mers uitviel met een blessure aan de rechterknie. “Ik had een back-up als Mers zou uitvallen”, meent Verdy Getrouw. Captain Sharon Balkaran had een zware wissel aangezien ze als setter, aanvalster en verdedigster fungeerde.

“Zo zie je hoe belangrijk het is dat speelsters alle technieken beheersen”

Janice Antonius en Farah Mahabir opereerden van tijd tot tijd ook op de setterspositie. De Yelyco-oefenmeester praat over een “demonstratie van skills. Zo zie je hoe belangrijk het is als speelsters alle technieken beheersen.” Het toernooi noemde hij vrij vermoeiend. “We hebben op de laatste dag drie wedstrijden na elkaar moeten spelen. We zijn met de smalle basis aan speelsters toch ervoor gegaan.”

Yelyco speelde vóór de finalepartij de voorrondeduels tegen Matoury (1-2) en Montjoly 2 (2-0). “Alle eer aan mijn speelsters. Ze waren geweldig.” Getrouw probeert de uitwisseling in december voort te zetten door Montjoly en Cerle de Sportif in Suriname te ontvangen voor een toernooi.

Blij

Aanvoerster Balkaran heeft geen woorden genoeg voor de geleverde prestatie. “Ik ben op de eerste plaats blij dat we gewonnen hebben. Ik heb de speelsters die niet meekonden (onder andere de zusters Farahnaz en Raliesta Levens, Chagnaz Fränkel,…red.) gemist, maar vindt het fijn dat we het ver geschopt hebben met dit team.”

Naast Balkaran, Mers, Mahabir, Antonius hebben ook de jeugdspeelster Jeslin Tini, routinier Maureen Popken, Simone Elizee, Tanisha Linkers en Romelsa Kemper (gastspeelster van SVV, …red.) een bijdrage geleverd. Raphaël Toussaint is duidelijk in zijn relaas. “De beste ploeg heeft gewonnen. Het was een hele mooie finale. Ik ben tevreden”, aldus de coach van Matoury.

  1. speelsters 6
  2. montjoly 5
  3. yelyco 5
  4. matoury 4
  5. mers 3